2010. augusztus 31., kedd

USA Gasztronómia

Azt hiszem a gyorsétterem láncok őrülete Amerikából indult, és ennek megfelelően megszámlálhatatlan fajta étteremmel találkoztunk. Csak néhányat próbáltunk ki....... :P

Néhány példa a láncokra: Subway (ebből NY-ban többet láttunk mint Mc'Donaldsból), Dunkin Donuts, Mc'Donalds, Burger King, Wendy's, KFC, Pizza Hut, Taco Bell, Domino's Pizza, de azt hiszem ide sorolhatjuk azokat az utcai árusokat is akik a hot-dogot, kebabot, csavaros fagyit árulják. 
A mekiben a sajtburger nekem itthon jobban "ízlik", valószínűleg a benne lévő uborka miatt. Egyébként én a mekit nagyon koszosnak találtam.

A gyorséttermekben az innivalót nem palackban adják. Szinte mindenhol csak poharat kaptunk és magunknak kellett engedni az innivalót a pohárba. Volt olyan hely ahol csak a cukros üdítőket lehetett engedni, víz vagy rostos gyümölcslé nem volt.




Kipróbáltunk néhány "normális" éttermet is, és azthiszem elmondhatom, hogy nem csalódtunk.
A gigantikus méretek az ételekben is megmutatkoznak. Hamburgert például lehet kérni dupla vagy tripla hússal is.

Olasz étterem NY:



Union Square Farmer's Market
A New York környéki farmerek kínálták portékáikat. Vicces volt, hogy a tej és a tojás mellé is ki volt téve a tyúk és tehén fényképe...


The Living Room on Main: szerencsére volt ajánlásunk a vacsorához, egy bennfentestől-D. Szóval a menü: lencseleves, Marbled potatoes au Gratin, saláta, kis hamburgerek. Minden nagyon finom volt, a végére megint sikerült elérni azt az állapotot, hogy csak gurulva tudtunk távozni.

Tampai étterem:
Előételnek rántott hagymakarikákat ettünk, valamilyen fűszeres szósszal. Én egyébként már ezzel is jól laktam. Fő fogásként volt egy grillezett csirkemell paprika mártásban, yukka-val, és egy klasszikus hamburger. A yukka egy olyan zöldségféle, mint itthon a gyökérzöldség vagy a zeller. Az íze hasonlít a krumplihoz, de állítólag annál sokkkal finomabb.




Planet Hollywood - Orlando
A menü csirkés fajita, cezar saláta, carbonara tészta grillezett csirkemellel.



The Pit bar-b-q
Everglades közelében hangulatos nádtetős kiülős hely volt az út mentén, tele mexicoiakkal. A fő menü természetesen itt a hamburger volt. Különlegesség a Gator Burger, ami a leírás szerint aligátorból készült. 





Johnny Rockets: ez ugyan gyorsétterem jellegű hely volt, de nem bántuk meg. Egész nyaralás alatt kerestük a filmekben látható büféket, piros padokkal, wurlitzerrel stb. A hamburger szerintem itt volt a legfinomabb, az epres shake pedig felejthetetlen. Kipróbáltuk a Route 66 és Bacon Chedar Single hamburgert.



Miami Mexikó-i




Volt olyan is, hogy élelmiszer boltban előre gyártott szendvicset vásároltunk. A mérete ennek is tekintélyes volt.


Mindezek ellenére sokszor úgy jártunk, hogy nem volt időnk enni, mert annyi mindent meg kellett nézni. És talán még fogytunk is egy kicsit mire hazaértünk.
Ami biztos, hogy azóta én személy szerint nagyon kevés húst eszek, mert nagyon telítődtem. Már túl vagyunk egy salaktalanító tea kúrán is. És azthiszem a Mc'Donalds-ot még nagyobb ívben fogom kerülni. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése