2010. augusztus 10., kedd

10. nap - Sea World

Sea World Orlando DNY-i részén van, nekünk kb. félúton volt Disney felé.


Itt is tudtuk alkalmazni a kuponos "akciót". Előző nap kerestünk kupont, majd online megvettük a jegyet és ezzel fejenként 10 $ megspóroltunk. Még ki sem kellett nyomtatni, elég volt másnap a rendelés kódját és a nevünket bemondani.

A pénztárnál egyből a kezünkbe nyomtak egy térképet, aminek a hátulján a show-k kezdési időpontja is le volt írva. 

Az első attrakció amibe belebotlottunk a Manta hullámvasút volt. Hát ezt egész nap nézegettük, jobbról-balról kerülgettük, aztán estefelé még egy órát ültünk is alatta, azért hogy bátorságot gyűjtsünk egy körre. Én egyszer mentem vele, mert nem éreztem túlságosan komfortosnak fejjel lefelé utazni. De a párocskám úgy rákapott az ízére, hogy a végén úgy kellett elrángatni onnan (Manta Boy lett).



A parkban 4 stadion van, és szinte minden órában találhatunk valamilyen előadást.  
Tipp: érdemes a bejáratnál megtervezni a programot, és előre kiválasztani a műsorokat amit meg akarunk nézni. Aztán ehhez hozzá lehet igazítani a többi látványosság megnézését. Az előadásokra nem árt 15 perccel hamarabb érkezni, különben nehezen lehet ülőhelyet találni. Az első 5 sorban majdnem mindegyik műsornál vizesek lehetünk, amire nagy betűkkel fel is hívják a figyelmet. A kardszárnyú delfinek nem viccelnek:-D.

Shamu Stadium: Believe: a műsor bevezetője egy kisfiú története, aki hitt abban, hogy egyszer kardszárnyú delfinekkel fog úszni. És az álma valóra válhatott egy kislánynak is aki a medence széléről nézhette az előadást.


Whale and Dolphin Theater: Blue Horizons: előadás vízben és levegőben, 5-6 delfinnel, néhány papagájjal, akrobatikus mutatványokkal.


Sealion and Otter Stadium: Clyde and Seamore Take Pirate Island: vicces történet oroszlánfókákkal és kalózokkal.


A stadionok mellett számos helyen megnézhettük a vízben élő állatokat. Van olyan akvárium, aminek az alján alagút van, felettünk pedig a cápák úszkáltak. Sok helyen a medencék és a benne élő állatok alulról is láthatók. Ami kicsit már durva volt, a jegesmedvéknek fénnyel és hőmérséklettel szimulált északi sarkvidék (bent kb. 10 C, kint pedig 40). Láthatunk itt fókákat, delfin óvodát, tengeri teheneket, aligátorokat, flamingókat, rájákat, teknőtöket stb. Delfineket is etethetünk, külön befizetett 7$-ért.













A parkban van néhány hullámvasút is. A Manta-n kívül a Journey to Atlantis-t próbáltuk ki, a Kraken sajnos kimaradt.


Hasznos: a hullámvasutakra nem szabad felvinni semmilyen tárgyat magunkkal, mert veszélyes és esélyes, hogy kiesik vagy vizes lesz. Éppen ezért a bejáratuknál van értékmegőrző, ami egy negyed dollárossal működik. A Manta-n még a papucsot is le kellett venni, erre külön kialakított tárolók vannak a beszálló helyen.

Este természetesen volt tüzijáték fényjátékkal és zenével. Ezt az Atlantis Bayside Stadium-ból lehet a legjobban látni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése