Néha van úgy az ember, hogy egy hosszú, fárasztó nap után nem vágyik másra, csak valami gyorsan elkészíthető, finom és meleg vacsorára. De hazafelé az úton nem mindig áll össze a kép, hogy mi is legyen az a vacsora. Főleg, ha mindenből csak egy kicsi mennyiség van a hűtőben.
Így voltam ezzel én is ma este. Végül kialakult ez a gombás, sajtszószos tészta, ami beteljesítette a vágyakat:-)
Szóval volt itthon
- 4 szem közepes nagyságú gomba
- a kertből frissen kiszedett póré hagyma
- többfajta, nem túl nagy darab sajt (edami, füstölt sajt, pannónia, bármi jó)
- 1/2 doboz kefír + 1 teáskanál liszt a habaráshoz
- valamilyen tészta, én házi szélesmetéltet főztem.
Egy kis olajon megpirítottam a hagymakarikákat, majd beledobtam a szeletekbe vágott gombát. Közepes lángon pirítottam kb. 10 percig. Közben a tészta vizét felraktam főni, azért, hogy pont egyszerre készüljön el az étel. 10 perc után beletettem mindegyik sajtból kb. egy-egy marékkal, van amit reszelve, van amit csak apróra szeletelve. A sajt mellé kell egy kis folyadék, különben csak csomósodik és nem olvad fel rendesen. Ha nincs elég leve akkor a tészta főzővizéből nyugodtan lehet bele kanalazni.
Amikor teljesen felolvadt a sajt beleöntöttem a liszttel összekevert kefírt, és pár percig forraltam. Nem árt hígítani egy kicsit a főzővízzel, mert amikor kihűl egy kicsit besűrűsödik.
Én sóval, őrölt borssal és a legvégén szárított kakukkfűvel ízesítettem. A tetejére még egy kis parmezán sajt is jutott.
Amikor teljesen felolvadt a sajt beleöntöttem a liszttel összekevert kefírt, és pár percig forraltam. Nem árt hígítani egy kicsit a főzővízzel, mert amikor kihűl egy kicsit besűrűsödik.
Én sóval, őrölt borssal és a legvégén szárított kakukkfűvel ízesítettem. A tetejére még egy kis parmezán sajt is jutott.
2 megjegyzés:
Ez a "klasszikus" sajtszósz recepted továbbfejlesztett változata, nemdebár :-)?
Tulajdonképpen igen:-))
Megjegyzés küldése