Imádom Joanne Harris könyveit és szakácskönyveit, és nagy rajongója vagyok a francia ízeknek, illatoknak, tájnak (de erről majd később).
A ratatouille receptjét most próbáltam először, pedig a könyv amiből kinéztem már régóta megvan.
Sajnos ezt a lecsót még nem a konyhakertünkben termett zöldségekből készítettem, egyelőre csak a hagyma volt saját termés. A hozzávalók mennyiségét a könyvből írtam, de ettől az ízlésnek megfelelően nyugodtan el lehet térni. Én például nem szeretem nagyon a paprikát, ezért abból jóval kevesebbet tettem bele.
Hozzávalók:
- 9 evőkanál olívaolaj(én nem mértem ki)
- 2 hagyma felapítva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva vagy összenyomva
- 3 paprika
- 4 cukkini
- 2 padlizsán
- paradicsom vagy darabolt konzervparadicsom vagy házi sűrített paradicsom
- kb. 4 dl víz, de a sűrített paradicsom miatt ennek a fele is elég
- só, bors, oregánó, majoranna, petrezselyem
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése