2010. június 26., szombat

New York, New York.......érkezés

Három nap nagyon kevés arra, hogy New York-ot megismerjük, de arra talán elég, hogy egy kicsit átérezzük, megízleljük, bejárjuk azokat a helyeket amelyeket a filmekből olyan jól ismerünk. És ha egyszer nekivágunk akkor tutira felejthetetlen marad az élmény, még akkor is ha a nap végén elviselhetetlenül sajog a lábunk.

10 óra repülés után, kicsit fáradtan és én személy szerint a légkondi miatt átfagyva megérkeztünk a JFK reptérre. Kb. 1 óra alatt sikerült átmenni a bevándorlási hivatalon, és a csomag felvételen. A hivatalnok nem kérdezett semmi különöset, simán ment minden.

Tipp: A reptér kijáratánál van egy taxi állomás, ahol sárga taxik parkolnak. Mi ezzel mentünk a szállásunkra. A taxis jól ismerte a kiskapukat a viszonylag nagy forgalomban. Csak sárga taxiba szabad beszállni, mert a fekete taxik nagyon drágák.

Mivel még nem volt nagyon későn tettünk egy kis sétát a szállásunk környéken, Queensben. Kb. 15 perc sétával elértük a Hudson folyó partját, ahonnan megcsodálhattuk Manhattant a túlparton.

első benyomások, kép az utcánk végéről

utcakép, iskolabuszok

Manhattan Queensből

Érdekes: Queens ezen részén nagyon sok fekete él. A folyó partján, a lakóházak közelében több csoporttal találkoztunk akik grilleztek az utcán, és éppen a vacsorájukat fogyasztották. Mellettük nagy hűtőtáskában hűtött italok. Nagyon lazák :D

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Egy még olcsóbb tipp: JFK-ről indul az ún. Airtrain (http://www.mta.info/mta/airtrain.htm), amivel el lehet jutni a többi terminálhoz, valamint az E jelzésű metróig (Jamaica városnegyed).
Maga az Airtrain $5, de kombinálhatod az E train jeggyel, így összesen $7,25, és az E train bevisz Manhattan-be, végállomása az egykoron volt World Trade Center helye, ahova eljutsz a reptérről kevesebb, mint 1 óra alatt.

Kelly írta...

Chris, ezt legközelebb kipróbáljuk.

Megjegyzés küldése