2015. március 24., kedd

Meleg burgonyasaláta

Ezen a télen ez volt a kedvenc salátánk. Lehet variálni különféle fagyasztott vagy friss zöldségekkel, tonhallal, csirkével, kinek mi ízlik.

Hozzávalók 2 személyre:
  • 4 db burgonya héjában megfőzve
  • kb. 100 g zöldbab
  • 5 db szárított vagy olajban eltett vagy friss paradicsom
  • 3 db főtt tojás
  • 1 db tonhal konzerv vagy sült csirkemell
  • bazsalikom
Az öntethez:
  • olívaolaj
  • 3 evőkanál fehérborecet (balzsamecet is jó)
  • 2 evőkanál magos mustár
  • só, bors
  • lila hagyma, mogyoróhagyma apróra vágva
Először érdemes az öntetet elkészíteni. Én általában egy bögrébe adagolok mindent és jól összekeverem.
A megfőtt, meghámozott burgonyát vékony szeletekre vágom (lehet tojásszeletelővel is). Ha kicsi a krumpli félbe vagy negyedbe is lehet vágni.
A zöldbabot megfőzöm, vagy ha fagyasztott akkor pár perc alatt egy kis vajon megpárolom. A burgonyát a vége felé mellédobom, hogy egy kicsit az is megpiruljon. Ezt egy tálba öntöm, és a serpenyőben még a friss paradicsomot is megpirítom. A szárítottat szerintem nem kell, azt elég apróbbra vágni.
A tálban aztán összekeverem, ráöntöm az öntetet és a legvégén a cikkekre vágott tojást. Ha eszembe jut szórok rá pirított szezámmagot is. Köretnek vagy önálló fogásnak is remek. Mi most házi lepénykenyérrel ettük.



















0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése