2014. december 3., szerda

Mézeskalács Adventi naptár

Már hétfő reggelre elkészült mézeskalácsból az Adventi naptár.
Sokat agyaltam rajta, hogy hova kellene felfüggeszteni a számozott díszeket. Az alapötlet a Kifli és Levendula blog-ról jött, ahol a lámpáról lógott le a mézeskalács. De láttam olyat is Moha Konyhánál, hogy vesszőből készült koszorúról. Innen lehet ötleteket gyűjteni a díszítéshez is.

Végül az étkező asztal felett lévő három lelógó lámpára rákötöttünk egy bordó organza szerű anyagot amire könnyen rá tudtuk kötni a pöttyös szalagokat. Ha leülünk enni, mindig megcsap a mézeskalács illat.
A mézeskalács receptje az előző bejegyzésben megtalálható. Fontos, hogy a figurákat sütés előtt ki kell lyukasztani, például mi egy szívószállal csináltuk. A díszítést nem lehet sütés után azonnal megkezdeni, várni kell vele egy napot. Az ilyen fajta egyszerű díszítés hamar, egy óra alatt biztosan megszárad.
És persze nem árt arra is figyelni, hogy meglegyen a 24 darab figura, nálam a 24. lemaradt, de addig még van időm pótolni.
Az utolsó kép a barátnőmnél készült. Ő fenyő ágra akarta ráfűzni a mézeskalácsot, de az nagyon koszosnak bizonyult, így maradt a műfenyő. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése