Talán még nem késő hozzákezdeni a paradicsom befőzéshez, még lehet kapni a piacon befőzéshez való paradicsomot. Én ezt a szószt használom a paradicsomos alapú tésztás ételekhez.
Hozzávalók:
- 12 kg paradicsom
- 4 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- bazsalikom bármilyen mennyiségben, de legalább 2-3 maréknyi
Először a paradicsomot meghámoztam, ami kicsit időigényes, de nem lehetetlen feladat. Be kell vagdosni keresztben, majd forrásban lévő vízbe tenni pár percre. Így a bevágásnál a héj felpöndörödik, és könnyen le lehet húzni. Viszont vigyázni kell vele, mert őrülten forró. Érdemes ráönteni hideg vizet. A héjazás után egyből fel lehet vágni kisebb darabokra, és mehet a nagy fazékba.
Kb. fél óra főzés után beletettem a nagyobb darabokra vágott hagymát és a fokhagymát is. Nagyjából 1,5 órát főztem. A bazsalikomot a legvégén tettem bele, amikor már nem főtt a szósz (különben megbarnul a levél).
A szószt tiszta (esetleg kifőzött) üvegekbe töltöttem, majd amikor a kupakot erősen rácsavartam fejre állítottam 5 percre. Aztán jól bebugyolálva hagytam teljesen kihűlni. Tartósítószert nem igényel.
A szószt tiszta (esetleg kifőzött) üvegekbe töltöttem, majd amikor a kupakot erősen rácsavartam fejre állítottam 5 percre. Aztán jól bebugyolálva hagytam teljesen kihűlni. Tartósítószert nem igényel.
1 megjegyzés:
tetszik a blogod.
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu/
Megjegyzés küldése