Gondoltam ki kellene próbálni valamilyen újfajta gombát, mert általában csak a csiperkét ismerjük, esszük, meg néhanapján a laskát. Kapóra is jött, hogy a piacon árultak szegfűgombát. Először fél kilót akartam venni, de éppen akkor nem volt elég pénz nálam, ezért 30 dekát vásároltam (3500 Ft kilója). Mint utóbb kiderült elég lett volna a fele mennyiség is, mert annyira macerás volt megtisztítani, hogy a végére már a hajam kihulott tőle.
Hozzávalók:
- 30 dkg szegfűgomba
- 1 pár csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- őrölt paprika, só, bors, kakukkfű
- kb. fél pohár tejföl (a nagyból)
A gombát előző este tisztítottam meg, csak erős idegzetűeknek ajánlom:-) Mivel a szegfűgomba elég apró gomba, és mint olvasom a fű között terem, hát nem csoda, hogy tele volt fűszálakkal. Én elkövettem azt a hibát, hogy egyből vizet engedtem rá, amitől a fűszálak jól rátapadtak, és szinte csak egyenként lehetett kiszedegetni belőle. Szóval a 30 deka gombát vagy egy órán keresztül tisztogattam.
Főztem még 20 percig, majd beletettem fél pohár tejfölt és még összeforraltam. Mielőtt elzártam frissen őröltem bele borsot, és szórtam bele kakukkfüvet is. A gombás ételekbe én mindig teszek kakukkfüvet is, szerintem olyan jól passzolnak. Én végül is tésztát főztem hozzá, de galuskával is kitűnő.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése