Ez a kis vajas leveles tésztából készült batyu szerintem jó vendégvárónak, ha kisebb batyukat csinálunk, de főételnek is a nagyobb batyukból, egy jó kis forró leves után. Megtölthető akár húsos vagy gombás paradicsomos szósszal, vagy szalonnás, tejszínes töltelékkel is.
Én most egy májas-gombás-zöldborsós tölteléket választottam. Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott vajas tészta
- 30 dkg csirkemáj
- 50 dkg gomba
- kb. 2 marék fagyasztott zöldborsó
- hagyma
- 20 dkg füstölt sajt
- őrölt paprika, só, bors, kakukkfű
- 1 db tojás
Az apróra vágott vöröshagymát megpároltam, majd beletettem az apró kockára vágott májat. Amikor kicsit megpirult hozzáadtam a gombát és a borsót, majd megízesítettem. Én ekkor tettem bele az őrölt paprikát is, majd jól összekevertem. Kb. 20 perc alatt el is készült.
A tészta közepére halmoztam a tölteléket, a tetejét még megszórtam füstölt sajttal. A tészták sarkait megkentem tojással, majd a sarkokat megfogva batyut csináltam belőle.
Amíg párolódott a szósz, addig kinyújtottam a tésztát 3-4 mm vastagra. Megpróbáltam nagyjából egyforma kockákat vágni belőle.
A kész batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, és még a tetejét is megkentem tojással. A második adagra még szezámmagot is szórtam, de akár sajtot is lehet tenni rá.
200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt meg is sült.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése