2010. július 26., hétfő

4. - 7. nap: Florida, Tampa környéke

A 4. nap hajnalán útra keltünk Tampa felé repülővel. Az eredeti terv az volt, hogy autóval megyünk, de többen lebeszéltek minket erről a vállalkozásról.

Tipp: a belföldi járatra is érdemes jó előre lefoglalni a repülőjegyet, mert akkor olcsóbb, és biztosabb hogy lesz helyünk a gépen. A túlfoglalások miatt előfordulhat, hogy lemaradunk egy járatról.

Mivel a tömegközlekedés nem az igazi, az autóbérlés nélkülözhetetlen volt számunkra.

Tipp: mi azt a tippet kaptuk, hogy a Dollars vagy az Enterprise cégtől béreljünk autót. Mint mindent ezt is érdemes előre lefoglalni (amit mi nem tettünk meg, és az Enterprise-nál nem is kaptunk autót). Ja és a kuponokkal itt is nyugodtan lehet spórolni :D

Hasznos: a költségekbe kalkuláljuk bele, hogy a bérlésen kívül még biztosítást is fizetni kell az autóra, ami naponta kb. annyi, mint maga a bérlés.

Caladesi Island: gyönyörű, fehér homokos tengerpart. A Honeymoon Island felé vezető úton álltunk meg és  béreltünk egy kajakot. Azzal mentünk át a szemben lévő Caladesi szigetre. Mi délután értünk oda, és a kölcsönzőben felhívták a figyelmünket a délutáni apályra. Apály idején a víz könnyen visszasodorhat, olyan mintha a szigetek közül kiszippantanák a vizet.
A kajak bérlés kb. 30 $ volt, és az árban benne volt ez a csinos mentőmellény is:-).



Clearwater Beach: igazi pálmafás, nyüzsgő tengerpart. Ez a partszakasz szerepel az USA No.1. beach-ei között. A sok fürdőző ellenére könnyen találtunk helyet magunknak.


Érdekes: a fürdőzők nagy, kerekes hűtőtáskákkal járnak a partra amely tele van hűtött itallal és étellel. A kerekek és a hosszú fogó miatt könnyen lehet mozgatni a ládát. 




Salvador Dalí Museum: Tampától kb. 30 mérföldre, St. Petersburgban van a világ legnagyobb magángyűjteménye Dalí alkotásaiból. A képeken, szobrokon kívül a gyűjtó házaspárról is sokmindent meg lehet tudni. Belépő: 17 $/fő.



Bevásárlás: az első nagybevásárlás, és sokkterápia az olcsó ruhák között. Amíg nem láttuk saját szemünkkel addig nem hittük el, hogy tényleg nagyon olcsón lehet jó minőségű ruhákat kapni. Ezzel itt szembesültünk először és mondhatom éltünk is a lehetőséggel:-D.

Tipp: ezen a környéken outlet-el nem találkoztunk, de márkás ruhákat lehet kapni a Ross üzletekben is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése