2010. július 24., szombat

3. nap - New York

A mai napra kétszemélyes falkánk egy taggal bővült, mert Angliában dolgozó barátunkkal találkoztunk. Kicsi a világ:-)

Apple Store: a 5th Avenue és az 58th utca sarkán van. Nagyon érdekes a kialakítása, rajongóknak mindenképpen kötelező program.




Séta a 5th Avenue, Lexington, Park Avenue környékén, Rockefeller Center, kávé, reggeli fánk stb. Majd metróra szálltunk és elmentünk South Street Seaport-ig, a 17-es számú kikötőig.







Pier 17: régi vitorláshajók vannak kiállítva, múzeumként is működik. A Brooklyn Bridge-re csodálatos innen a kilátás. Indulnak innen hajók a Szabadság szobor felé is. Itt pihentünk, söröztünk, hűsöltünk, jégkrémeztünk egy kicsit. Elméletben van olyan hajótársaság is aki ingyen kivisz a Staten Island irányába egy körre... sajnos ezt nem találtuk meg. 






Érdekes: bármilyen üdítőből, sörből, fagyiból érdemes a legkisebb adagot kérni, mert a nagy adaggal nem biztos, hogy meg tudunk birkózni. 



Grand Central Terminal: gyönyörűen felújított épület, sok filmből ismerhetjük (pl. K-Pax)........ Egy bekukkanntást mindenképpen megér.




United Nations épülete: Itt is van lehetőség időként vezetett túrán részt venni, de nem kötelező darab.




Rockefeller Center: mögötte van egy gyönyörűen kialakított rózsakert, kis szökőkutakkal, padokkal. Az épület tövében pedig egy nagy placc ami kávézónak van kialakítva. Fel lehet menni a tetejébe szétnézni (Top of the Rock).




Times Square: azért így este mégiscsak másképp nézett ki. Nagy volt a nyüzsgés, a fények kápráztatóak. Ez viszont kötelező program.











Tipp: a TS környékén nagyon sok souvenir árus van. A város egyéb pontjain is voltak, de nem ilyen koncentrációban. Az I love NY pólót 3-4 $-ért lehet kapni, ha többet vesz az ember akkor még olcsóbb. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése