2011. június 19., vasárnap

Sóska főzelék

Hát őszintén szólva én a főzelékekkel hadilábon állok (nem kicsit), nagyon ritkán eszem és még ritkábban főzöm:-( Nyári időszakban, évente kétszer azért hajlandó vagyok sóskát főzni, ha ez az "uram" kívánsága. Nem sorolnám a gyorsan valami finomat kategóriába, mert a tisztítása miniunm egy fél órát igénybe vesz, és nem kis szöszmötölést igényel. A receptnél most anyósom útmutatásait követtem, és a végén a dícséret sem maradt el:-)

Szóval vettünk a piacon egy nagy kupac sóskát (fél kg. lehetett), majd egyenként megtisztítottam, azaz letépkedtem a leveleket a szárról és kiszedtem a vastagabb ereket. Aztán jól megmostam és összevágtam.

Készítettem hozzá rántást (vajban pirítottam 3 kanál lisztet pár percig), majd beletettem az összevágott sóskát. Így dínszteltem kb. 5 percet, ekkorra már egészen sötét zöld színe lett, és számomra nagyon furcsa szaga volt (mintha füvet harabdáltam volna).


Ízesítésnek tettem bele 2 csipet sót és 3 kanál cukrot (reform változatban nyírfacukrot), majd felöntöttem kb. 2 dl tejjel. Folyamatosan kavargatva főztem még 5 percig és kész is.


Hát az az igazság, hogy engem ez most sem győzött meg, pedig nagyon egészséges, sok C-vitamit és vasat tartalmaz, ami most nekem sem lenne hátrány.

Ha tudtok ajánlani valami olyan receptet amitől tutira ellenállhatatlanná válik számomra is a sóska akkor osszátok meg velem, hátha megszeretem.